torstai 11. lokakuuta 2007

Palautteesta ja sen saamisesta

Sain tiistaina palautteen originaaliprofessoriltani. Kauhuskenaarioni ei aivan toteutunut, mutta on kyllä myönnettävä, että Joukon tapaamisen jälkeen olin sentään vakuuttunut kyvystäni tuottaa akateemisesti validia tekstiä. Originaaliprofessorini oli hyvin asiantunteva ja antoi oikein navakkaa palautetta useista sanavalinnoista, liiallisesta sulkumerkkien käytöstä (miten niin hämmentää lukijaa? Oletteko te hämmentyneet?) ja joistakin epäselvistä merkintätavoista. Minulle jäi kuitenkin käsitys, että hän ei sentään pitänyt työtäni täysin kelvottomana, ja sain hyväksyviä kommentteja eräistä päätelmistäni ja käsittelytavoistani, mutta tekstin ulkoisessa säädössä on vielä paljon toivomisen varaa. Olen kehittänyt itselleni maneereita, ja se on kauhea asia.

Sain tiistaina aivan yllättäen myös sähköpostia eräältä vanhalta KVAT-aktiivilta. Hän kirjoitti lyhyesti, mutta ytimekkäästi, ja olen hänelle siitä kovin kiitollinen: pelkäsin etukäteen tätä pj:n tuulista jakkaraa, ja olen iloinen, että ainakin yhden jäsenen mielestä olen hoitanut paikkaani hyvin.

Keskiviikkona varasin kirjoittajapiirin kokoontumisessa tekstintuontivuoron. Se on vasta kahden viikon kuluttua, sillä ensi viikoksi en millään ehdi tuottaa mitään. Tämän viikon sunnuntai on toki vapaapäivä, mutta sen ajattelin käyttää ruoanlaittoon ja seinään tuijottamiseen; lauantaina on tentti, shobailua ja juhlat, joiden jälkeen pääsen vielä saunaan. Naapurin atk-poikakin on epämääräisten huhujen mukaan tuolloin saapuvilla kaupungissa ja ajattelin käyttää tilaisuutta hyväkseni. Lähtisiköhän se vaikka iltakävelylle?

Kirjoittajapiirimme Kortescriberum on muodostunut minulle jo yllättävän tärkeäksi viiteryhmäksi. Sain aiheesta myös palautetta, jonka perusteella aion kipittää pikku töppöjaloillani termoskannun kanssa kerhotiloihin vielä jatkossakin. Mutta tekstin vieminen jännittää: keväällä vetkuttelin viimeiseen asti ja varasin palautevuoron vasta, kun joku käski. Nyt aioin turvautua samaan taktiikkaan; kun olen mahdollisimman paljon äänessä toisten palautteenannon aikana, kukaan ei huomaa, että minun tekstiäni ei ole vielä nähty. Vaan saivat ne minut kiinni kuitenkin, ja kohtapa kolkuttaa deadline ovelle teräsnyrkillä. Viimeksi sain kyllä kehuja, mutta tämänkertaista tekstiä ei olekaan hiottu yli vuotta. Kasvojen menetys häilyy horisontissa uhkaavaana kuin sienipilvi.

Ystäväni lenkkeilijä-rölli, uskollisin lukijani ja ainoa kommentaattorini, on lähestynyt toimitusta dieselinkatkuisella tervehdyksellä. Toivon, että parahin nimimerkki Lieskakäämi -83 kuitenkin selviää takaisin tolalleen; kommunikaatiokatkokset ovat tulleet jäädäkseen, mutta uskollisen lukijan kärsivällisyys palkitaan. Saako olla saunailta vai kenties Rentukan pizzalippu (KVAT-huumoria)?

Kiitän kaikkia saamastani palautteesta. Kanssanne on ilo työskennellä. *huiskuttaa*

PS Linkkisumasta voi syyttää George P. Landowia, jonka mukaan hyperteksti on multilineaarista ja siten anarkistista. Terveisiä naapurin atk-pojalle!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No nyt minoon aivan hämmästyny. Miten noita linkkejä laitetaan? Neuvo joskus vaikka livenä. Tykkäsin varsinkin tuosta ;-linkistä, hyvin tärkeä. Linkit jäsentävät tekstiä ja tuovat siihen uusia ulottuvuuksia. Niitä ei ollut ollenkaan liikaa; kymmenen linkkiä blogitekstiä kohti on minimi.

Maneerit ovat kauheita, minullakin on niitä montamontamonta. Mutta minusta sulkeet ovat kivoja! Puhumattakaan ajatusviivoista ja puolipisteistä! Lisähuomautukset kunniaan, viis siitä jos ydinteksti kärsii! Luota Joccen kommentteihin (keksin hienon salanimen, vähän ku Juice muttei lähelläkään).

Kommentointi on kivaa!

Lieskat moottoristani ovat jo sammuneet, joten nyt voin mennä jälleen

Vitosella liikenneympyrään -76

Anonyymi kirjoitti...

Ai jee. Unohrin aivan.

Meillä oli koulussa semmoinen luovuuden harjoitus, jossa piti eläytyä joksikin toiseksi henkilöksi improna vain. Leikin parini kanssa teinejä, ja rooli tuli hirveän luontevasti.

"Siis niinku mun pitäis mennä niinku kuuskytvuotispäiville. Vähä daijuu! Sit ne mummot osottaa mua niinku sormella ja sanoo et miks sä oot ajanu ittes kaljux?? Mut mul ei kuitenkaan oo oikeutta osottaa niitä ja sanoo et niinku miten SÄ jaxat pitää tota samaa permistä viiskyt vuotta??"

Palautekeskustelussa sitten lähes kaikki muut sanoivat, että oli ollut vaikeaa eläytyä, kun ei tämmöistä ole oikein tehnyt sitten lapsuusiän. Mä istuin vaiti ja ajattelin mm. gorillakieltä sekä Herra Kajuuttaa tuuheahiuksisine ystävineen. Tajusin, että me improvisoimme aikanaan joka päivä ja yksikseen teen edelleen samaa! :D